Foredrag om ensomhed og hjemløshed

ved Steen Rosenquist, formand Månestrålerne.

Foredraget er arrangeret af Høje Taastrup Udsatteråd, og det sker i Paraplyen onsdag den 3. april 2019 kl. 18.30.
Der er gratis adgang og kaffe, te og kage.

Ensomhed og hjemløshed er ved at være et stort problem, en udfordring kommuner og stat ikke har magtet at gøre noget ved. Hjemløsheden stiger, der kommer flere og flere fattige, og ensomhed bliver i mange tilfælde resultatet. Hvad gør vi ved det?

Er det civilsamfundet, der skal træde til, eller kan der findes en statslig løsning?
Kommunerne magter det ikke alene, det er helt sikkert, men kan vi som civile gøre noget, og er det vores opgave?

Jeg vil fortælle lidt om, hvad der kan føre til hjemløshed, hvordan det er at være hjemløs – både som gadesover, sofasurfer og som herbergsbeboer. Jeg vil fortælle, hvordan og hvorfor det alt for tit ender ud i ensomhed, hvorfor alt for mange vender tilbage til et herberg, hvorfor mange ikke kan bo i en almindelig lejlighed, og hvad der så sker bagefter.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål bagefter.

https://sn.dk/Taastrup/Saetter-fokus-paa-ensomhed-og-hjemloeshed/artikel/827747

Hvad er Udsatterådet?
Udsatterådet er de udsatte grupper i Høje Taastrup kommunes lokale talerør.

Formålet med Udsatterådet er at gøre de udsatte gruppers forhold og interesser synlige og øge muligheden for, at socialt udsatte kan komme til orde og få medindflydelse. Det samme gælder for de organisationer, der forsøger at skabe bedre vilkår for kommunens udsatte grupper. Rådet skal fungere som en erfarings- og vidensressource for både politikere og medarbejdere Høje-Taastrup Kommune og i sidste ende være med til at sikre en effektiv og kvalificeret indsats på udsatteområdet.